HMI به معنای واسطه بین انسان و ماشین (Human Machine Interface) است و این امکان را در اختیار کاربر قرار میدهد تا با ماشین یا دستگاه ارتباط برقرار کند. در واقع اپراتورها میتوانند با برقراری ارتباط PLC و HMI ، اطلاعات را به طور پیوسته بررسی کنند، پارامترهای مختلف را تغییر دهند و فرایندها را کنترل کنند.
یکی از آشناترین HMIهایی که به طور روزمره با آن سر و کار داریم، صفحههای لمسی یا کیبوردهایی است که به انسان کمک میکند تا با کامپیوتر یا موبایل در تعامل باشد.
تا چندین سال قبل به جای HMI از کامپیوتر استفاده میشد؛ اما به دلیل ویروسی شدن نرمافزارهای کامپیوتری، فرمانهای اشتباه به دستگاه صادر میشد و اختلالات زیادی در روند کار به وجود میآمد. در نتیجه شرکتها متحمل ضرر و زیانهای جبرانناپذیری میشدند. طراحی و ساخت HMI گامی بزرگ برای حل این مشکل بود.
HMIها اطلاعات را در قالب تصاویر قابلفهم گرافیکی و نموداری نمایش میدهند. چنین اطلاعاتی به اپراتورها کمک میکند تا بر عملکرد خط تولید و ماشینآلات نظارت داشته باشند و در صورت بروز هرگونه ایراد و نقص فنی، اقدامات لازم را انجام دهند.
با این تفاسیر یکی از مهمترین منافع استفاده از HMI را میتوان افزایش بهرهوری و بهبود کارایی سازمان دانست. یکی دیگر از مزایای این سیستمها که کمتر مورد توجه قرار میگیرد، امکان ثبت اطلاعات است. اطلاعات ثبت شده در HMI به تشخیص نقص دستگاهها و تنظیمات ماشینآلات کمک میکند.
انواع HMI
HMIها را نمیتوان به چند دسته تقسیم کرد. منظور این است که تقسیمبندی دقیقی برای انواع HMI وجود ندارد؛ اما میتوان آنها را براساس برندشان از یکدیگر تفکیک کرد. برند زیمنس (Siemens)، برند امرون (Omron)، میتسوبیشی (Mitsubishi) و اشنایدر الکتریک (Schneider Electric) از معروفترین برندهای تولیدکننده HMI در جهان هستند.
خرید و فروش آنلاین انواع HMI
انتاکالا با فراهم آوردن بستری برای خرید و فروش آنلاین کالاهای صنعتی، این امکان را به شما میدهد که انواع HMIرا را به راحتی معامله کنید. در صورتی که خریدار یا فروشنده این محصول هستید، با ثبتنام در سایت انتاکالا، میتوانید نسبت به خرید یا فروش آن اقدام کنید.